Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
A 11.es feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A trapéznál a két kis oldalsó háromszög alapja (18-12)/2=3 cm, mert mind a két oldalán egyenlőek a 12 cm-hez még pluszban hozzájövő szakaszok a hosszabbik alapon!

De a 45⁰-os szögek miatt a derékszögű háromszögek magasságai is 3-3 cm-esek lesznek, mert ezek egyenlő szárúak lesznek, tehát egyenlők a befogói.

Ezért a trapéz keresett területe: T(trapéz)=((a+c)×m)/2=((18+12)×3)/2=15×3=45 cm² nagyságú lesz! :)
Módosítva: 1 éve
2