Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
6.) Hány különböző rendszám adható ki, amely három betűből és azt követő három számból áll? Az angol ábécé 26 betűt tartalmaz és a 000 számjegyeket tartalmazó rendszámok nem engedélyezettek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A betűk kombinációja: `26*26*26=26^3=17.576` féle lehet.

Három számjegyből álló számok 000-tól 999-ig terjednek, azaz 1000 lehetőség van összesen.
De 000 nem engedélyezett, ezért: `1000-1=999` lehetőség van a számok esetében.

Tehát összesen: `17.576*999=color(red)(17.558.424)` rendszám alkotható.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1