Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Létszíves segítsetek sürgős nagyon

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
1.A 10 egység sugarú körnek a 115°45’-es középponti szögéhez tartozó körcikkének mekkora a területe?
2. Egy körcikk területe 22,5 területegység, ehhez a körcikkhez tartozó körív hossza 6 egység. Mekkora a kör sugara? Mekkora az adott ívhez tartozó középponti szög nagysága fokban, illetve radiánban?
3.Mekkora középponti szög nyugszik azon a köríven, amelyhez tartozó kerületi szög nagysága 110°?
4. Mekkora kerületi szög nyugszik azon a köríven, amelyhez tartozó középponti szög nagysága 110°?
5. A kör egy rögzített körívéhez tartozó középponti és kerületi szög nagyságának az összege 195°. Számítsd ki a középponti és a kerületi szögek nagyságát!
6.Mije azonos két koncentrikus körnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1)
α=115°+(45/60)'=115°+0,75°=115,75°
T=r²•π•(115,75:360)=10²•3,1416•0,3215278=101,01 egység.
0

2)
T/K=22,5 : 6 = (r²•π) : (2•r•π)
22,5:6=r:2 /•2
r=22,5:6•2=7,5 egység
22,5:(7,5²•π).•360°=45,83662361°
45,83662361:(180:π) =0,8 radián (180=π•radián)
0