Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika kérlek segits fontos.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
508
Egy traktor sebessége 18km/h,motorjának huzoereje pedig 2000N.Számisd ki a traktor teljesitményét,ha 30perc allatt végezi el a munkát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P=W/t vagyis a teljesítmény a munka és az idő hányadosa.

W=F*s, vagyis a munka a kifejtett erő és a megtett út szorzata.

Tehát adott az erő, az F=2000N, kell a megtett út; 18 km/h-s sebességgel halad fél órán keresztül, így 18*0,5=9 km=9000 méter utat tesz meg. Így már minden adott, hogy kiszámoljuk a munkát:

W=2000*9000=18.000.000 J, innen pedig a teljesítmény: P=18.000.000/1800=1.000.000 Watt (azért 1800-zal osztunk, mert fél óra=30 perc=1800 másodperc).
0