Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok ma egy matematika helyesbítek 2 matematika szöveges feladatot nem értek tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
1, 2 feladatot próbálom már egy ideje meg oldani de nem megy. Szóval segítsetek kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Előre is köszönöm
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia Vanessza!

1. feladat megoldása: (x+4)+x=80 , ezt rendezve 2·x=76 , azaz x=38 túrás, tehát Zug 38-at, Zeg 42-őt ásott túrásként!

2. feladat megoldása: (2·x+x)=96 , rendezve 3·x=96 , azaz x=32 királylány Nibbionál, tehát (2·32)=64 királylányt rabolt el a Dragon! :)
1