Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SÜRGŐŐŐS ! DKT-ba vissza kell küldenemm!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
1. feladat megoldása: Az ívhossz a körkerület 5/6 része itt: i=5/6×(2·r·π)=(10·π·r)/6 cm , de i=(r·π·α)/180⁰ is , ezért (r·π)-vel lehet egyszerűsíteni, kapjuk, hogy 10/6=α/180⁰ → innen α=(1800/6)⁰=300⁰ a középponti szög, tehát a kerületi szög ennek éppen a fele, azaz 150⁰-os lesz!

2. feladat megoldása: (α+2·α)=180⁰ , tehát 3α=180⁰ → α=60⁰ a kerületi szög és (2·60⁰)=120⁰ a középponti szög!

3. feladat megoldása: (2α-α)=36,7⁰ → α=36,7⁰ a kerületi szög, ennek kétszerese , azaz 73,4⁰ a középponti szög!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindhárom feladat jó.
0