Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
7./ Egy hajó a tengeren a nyílt vízen horgonyoz. A parton a parti őrség ki akarja számítani a hajónak a parttól való távolságát, ezért kijelölnek a parton egy egymástól 100 m-re elhelyezkedő A illetve B pontot. Vázlatukon a hajót H pontnak jelölik. A parton két szöget mérnek meg és a következő adatokat kapják: HAB∢=68fok és HBA∢=76fok.

a, Milyen messze van a hajó az A illetve a B pontoktól?

Milyen messze van a hajó a parttól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Kiszámolod a 3. szöget, hogy: `180°-76°-68°=36°`

Utána meg csak szinusz tételezni kell. Én rendezve írtam fel neked.

`"HA"=(100*sin76°)/(sin36°)=...`

`"HB"=(100*sin68°)/(sin36°)=...`



b.)
`d=(HA*HB*sin36°)/100=...`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0