Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
6./ Egy spotlámpát 280 cm magasan rögzítettek és pontosan függőlegesen lefelé irányítottak. Mekkora a padlón megvilágított terület, ha a spotlámpa bevilágítási szöge 90fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
90:2=45°,-os;45°(alapon fekvő szögek) egyenlőszárú, derékszögű háromszög miatt a megvilágított terület sugara r=280 cm=2,8 m, így
T=r²*π=2,8²*3,1416=24,63 m²
0