Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
301
6./ Egy spotlámpát 280 cm magasan rögzítettek és pontosan függőlegesen lefelé irányítottak. Mekkora a padlón megvilágított terület, ha a spotlámpa bevilágítási szöge 90 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a spotlámpa pontosan függőlegesen lefelé irányul, és a bevilágítási szöge 90°, akkor az azt jelenti, hogy a lámpa által kibocsátott fénykúp 45°-os szöget zár be a függőlegessel mindkét oldalon.

Tehát a sugár: `r=tan45°*280=280 \ "cm"` azaz megegyezik a magassággal.

Így a bevilágított terület: `r^2*pi=280^2*piapprox246.300 \ "cm"^2=color(red)("2,463" \ "m"^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0