Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megoldást szeretném

Főoldal » Általános iskola » Matematika
390
Egy téglalap egyik oldala 320mm a másik oldala 2dm 1cm hosszú. Számítsd ki hány cm a téglalap kerülete és a területe
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Itt csak át kell váltani egyforma mértékegységűre az oldalakat és kész!
Tehát mondjuk: a=32 cm, b=21 cm → K(téglalap)=2·(a+b)=2·53= 106 cm a kerülete ;
T(téglalap)=a·b=32·21= 672 cm² a területe! :)

Megjegyzés: 10 mm az 1 cm, illetve 1 dm az pedig 10 cm, ezek alapján történt az átváltás!
1