Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogyan is kell kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Legrosszabb esetben az összes kék golyót vesszük ki először, és utána jön az első piros. Tehát `6+1=color(red)(7)` golyót kell kivenni ahhoz, hogy biztosan legyen köztük piros golyó.



b.)
Itt legrosszabb esetben először a nem sárga golyókat vesszük ki tehát az összes pirosat és zöldet. `2+1=3` ehhez jön a biztos 2 darab sárga golyó így legalább `3+2=color(red)(5)` golyót kell kivenni.



c.)
Az előző feladat részek logikáját követve itt a legrosszabb esetben először a 6 sárgát vesszük ki. Majd jönnek a biztos zöldek tehát: `6+4=color(red)(10)` golyót kell kivenni.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0