Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek Matematika feladatban! !!SOS!!!Köszönöm szépen!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Legyen a(2;4) és b(-1;5) két vektor. Határozd meg a következő vektorok koordinátáit:
(3-3 pont)
a + b
3a – 4b
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A vektorok koordinátái:

(1)-esnél: a+b ((2+(-1) ; (4+5)) = (1; 9) a koordinátája
(2)-esnél: 3a-4b ((3·2-4·(-1) ; (3·4-4·5)) = ((6+4) ; (12-20)) = (10; -8) a koordinátája ! :)
1