Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)

a.)

`"AB"=sqrt(("B"_x-"A"_x)^2+("B"_y-"A"_y)^2)=sqrt((6-(-8))^2+(-2-(-5))^2)=color(red)("14,32" \ "cm")`



`"AC"=sqrt(("C"_x-"A"_x)^2+("C"_y-"A"_y)^2)=sqrt((2-(-8))^2+(5-(-5))^2)=color(red)("14,14" \ "cm")`



`"BC"=sqrt(("C"_x-"B"_x)^2+("C"_y-"B"_y)^2)=sqrt((2-6)^2+(5-(-2))^2)=color(red)("8,06" \ "cm")`





b.)

`"K"="AC"+"AB"+"BC"="14,14"+"14,32"+"8,06"=color(red)("36,52" \ "cm")`





c.)

`gamma=cos^-1 \ ("AB"^2-("AC"^2+"BC"^2))/(-2*"AC"*"BC")=cos^-1 \ ("14,32"^2-("14,14"^2+"8,06"^2))/(-2*"14,14"*"8,06")=color(red)("74,93"°)`





d.)

`"T"=("AC"*"BC"*singamma)/2=("14,14"*"8,06"*sin"74,93"°)/2=color(red)("55,02" \ "cm"^2)`





e.)

`"F"_"AB"=(("A"_x+"B"_x)/2;("A"_y+"B"_y)/2)=((-8+6)/2;(-5+(-2))/2)=color(red)((-1;"3,5"))`





f.)
`"F"_"BC"=(("A"_x+"B"_x)/2;("A"_y+"B"_y)/2)=((6+2)/2;(-2+5)/2)=(4;"1,5")`

`"S"_"A"=sqrt(("F"_("BC"_x)-"A"_x)^2+("F"_("BC"_y)-"A"_y)^2)=sqrt((4-(-8))^2+("1,5"-(-5))^2)=color(red)("13,65" \ "cm")`




2.)
`-2=(x+3)/2`

`x+3=-4`

`x=-7`


`4=(y+5)/2`

`y+5=8`

`y=3`


`color(red)("A"=(-7;3))`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0