Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnap doga

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Sziasztok. ehhez a pár feladathoz kérek segítséget (megoldás is plíz)
(2x-7)+(8+3x) = 26

8x-(5-4x) = 6- (4x+9)

(6x+3)-(3x-4) = (x-4) - (x+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszi, nekemgatya, imagináriusegységvagyok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. egyenlet:
2x-7+8+3x=26 → 5x+1=26 , tehát 5x=25, azaz x=5 a keresett gyök ;

2. egyenlet:
8x-5+4x=6-4x-9 , rendezve 12x-5=-4x-3 ,ebből rendezéssel 16x=2 , azaz x=1/8 a keresett gyök ;

3. egyenlet:
6x+3-3x+4=x-4-x-1 , rendezve 3x+7=-5 , ebből 3x=(-5-7)=-12 , azaz x=(-4) a keresett gyök ! :)

1. egyenletre ellenőrzés:
(2×5-7)+(8+3×5)=10-7+8+15=3+8+15=11+15=26 , tehát 26=26 , jól számoltunk!

A többi ellenőrzést is ugyanígy kell elvégezni, azokat már Rád bíznám!
1