Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap oldalainak számítása

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Egy téglalap egyik oldala 7 méterrel nagyobb, mint a másik. A területe 450 m². Mekkorák az oldalai?

Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*(x+7)=450`

`x^2+7x=450`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-7+-sqrt(7^2-4*1*(-450)))/(2*1)={(cancel(x_1=-25)) , (color(red)(x_2 =18)):}`

Az egyik oldala: `18 \ m` hosszú a másik pedig: `x+7=18+7=color(red)(25 \ m)` hosszú.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1