Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trapéz, szinusz-tétel (?)

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Sziasztok, kérdésem lenne, hogy ennek a trapéznak hogy lehetne kiszámolni a területét? Jól gondolom, hogy szinusz-tétel alkalmazásával? Nem értem, sajnos.

Kisebbik alapja: 1 cm;
Szögei: 45, 90, 90 és 60 fok.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, matek, trapéz, Matematika, Szinusz, Házi feladat, Szinusz-tétel
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Elnézést, nem a területét kellene tudni, hanem a kerületet.
0

Vannak kétségeim a rajz alapján, hogy ez trapéz-e de mind1 :D

Kiszámolod az alakzatnak a jobb oldali szárát, mivel ez derékszögű háromszög a feladat szerint így egyszerű szögfüggvényekkel kell csak számolnod.

A jobb szár: `x=1/(cos60°)=color(red)(2 \ "cm")`

Az alakzat magassága: `y=2*sin60°="1,73" \ "cm"`

Utána ki számolod ugyan így az alsó alapot: `z="1,73"/(tg45°)=color(red)("1,73" \ "cm")` tehát egyenlő a magassággal.

A bal oldali szár pedig: `k="1,73"/(sin45°)=color(red)("2,45" \ "cm")`


Innen meg már csak össze adod az oldalakat.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1