Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Atomfizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
404
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni a képen látott feladatokban.a házi a 2. 3. És 7. Nagyon megköszönöm a sgítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2.) Feladat:

Ha 1 g 10.000 Ft akkor 10 Ft-ért: `(10 \ "Ft")/(10.000 \ "Ft"/"g")="0,001" \ "g"=1 \ "mg"` aranyat adnak.

`1 \ "mg"` aranyban: `("0,001" \ "g")/(197 \ "g"/"mol")="5,076"*10^-6 \ "mol"`-nyi aranyrészecske van.

Amit átváltva darabszámra: `"5,076"*10^-6 \ "mol"*"6,022"*10^23 \ "atom"/"mol"=color(red)("3,057"*10^18)` darab atomot jelent.




3.) Feladat:
`1 \ "g"` aranyban: `(1 \ g)/(197 \ "g"/"mol")*"6,022"*10^23 \ "atom"/"mol"="3,06"*10^21 \ "db"` atom van.

Ha egymás után rakjuk őket akkor: `"3,06"*10^21*3*10^-10 \ "m"="9,18"*10^11 \ "m"`-es láncot kapunk.

Ami a Nap-Föld távolságának: `("9,18"*10^11 \ "m")/("1,5"*10^11 \ "m")=color(red)("6,12")`-szerese.




7.) Feladat:

`"E"="m"*"c"^2=>"m"="E"/"c"^2`

`"m"="E"/"c"^2=("3,86"*10^26 \ "J")/((3*10^8 \ "m"/"s")^2)=("3,86"*10^26 \ "J")/(9*10^16 \ "m"^2/"s"^2)=color(red)("4,29"*10^9 \ "kg")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1