Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Excelben végzendő solver feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
365
Az alábbi feladatban kellene nekem segítség, mert sajnos nem használtam soha solvert
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A feladat szállítási feladat (LP).
Összkapacitás: K1=7000, K2=5000, tehát 12 000 m³.
Összigény: A=4000, B=1000, C=7000, tehát 12 000 m³. (Kiegyensúlyozott.)

Költségek (Ft/m³):
K1→A 50, K1→B 20, K1→C 30
K2→A 10, K2→B 80, K2→C 40

Legolcsóbb ellátások:
• A-t érdemes K2-ből (10 Ft/m³)
• B-t érdemes K1-ből (20 Ft/m³)
• C-t érdemes főleg K1-ből (30 Ft/m³), de ha K1 kapacitása elfogy, akkor K2-ből (40 Ft/m³)

Optimális kiosztás (m³):
• K2→A = 4000
• K1→B = 1000
• K1→C = 6000
• K2→C = 1000
(Így K1 összesen 7000-et ad, K2 összesen 5000-et ad, és minden igény teljesül.)

Összköltség:
4000·10 + 1000·20 + 6000·30 + 1000·40
= 40 000 + 20 000 + 180 000 + 40 000
= 280 000 Ft, ez a minimális öntözési költség.
0