Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek az algebra matek házimozi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Egy iskola két hetedik osztályában összesen 49 tanuló van . A VII.A osztály tanulóinak száma a VII . B osztály tanulói száma a 75%-a . Számítsd ki , hány tanuló van a VII.A osztályban és hány a VII B osztályban!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet: (0,75·x+x)=49 , tehát 1,75·x=49 → x=28 fő van a 7. B osztályban!

Így a 7. A osztályban (0,75·28)=21 fő lesz összesen, ennyi tanuló! :)

Remélem tudtam segíteni! :)
1