Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Egy téglalap alakú sportpálya területe 2782 nm, szélessége 26m.
a, Milyen hosszú a pálya?
b, Ezt a sportpályát fából készült 2 m magas palánkkal kerítik körbe. Hány nm a palánk külső felülete.

Az a, feladatot kiszámoltam, és ha jól számoltam, akkor 107 m hosszú a pálya. De a b, feladatot nem tudom, ahhoz kérnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia Kinga!

Szerintem a b; pontra a kerület×magasság lesz a megoldás:
K(pálya)=2·(107+26)=2·133=266 méter , tehát T(palánk)=K·2=266 m·2 m=532 m² ! :)

Ui.: Nem vagyok 100%-ig biztos hogy jó, de talán így kell kiszámolni!
0


A palánk a sportpálya körül veszi körbe, tehát a hosszát a pálya kerülete adja meg. A pálya egy téglalap, aminek a hossza 107 m és a szélessége 26 m.
A téglalap kerülete a következőképpen számolható ki:
Kerület = 2 * (hosszúság + szélesség)
Kerület = 2 * (107 m + 26 m)
Kerület = 2 * (133 m)
Kerület = 266 m
Ez azt jelenti, hogy a palánk hossza 266 m. A palánk magassága 2 m. A palánk külső felülete egy téglalap, aminek az egyik oldala a palánk hossza (ami a pálya kerülete), a másik oldala pedig a palánk magassága.
A palánk külső felületének területe tehát:
Palánk területe = palánk hossza * palánk magassága
Palánk területe = 266 m * 2 m
Palánk területe = 532 nm
Tehát a palánk külső felülete 532 nm.
0