Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldás:
a; pont: PQ=√((11-3)²+(17-2)²=√(64+225)=√289=17 egység a távolságuk ;
b; pont: F(PQ)=(11+3)/2 ; (17+2)/2) = (7; 9,5) a felezési pontjuk ;
c; pont: P=O(3; 2) és a kör sugara R=17 egység → a kör egyenlete: (x-3)²+(y-2)²=289 lesz ;
d; pont: Az egyenes egyenlete az 2=3·m+b és a 17=11·m+b egyenletekből → 2-3m=17-11m → 8m=15 , tehát m=15/8 a meredeksége és b=(2-45/8)=(-29/8) a tengelymetszete : y=(15/8)·x-29/8 az egyenlete ; a hozzárendelési szabály átrendezve az egyenletet → 8y+29=15x , vagyis egy "x"-értékhez az y=(15·x-29)/8 "y"-érték fog hozzátartozni! :)
1