Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Hány liter 60%-os málnaszörphöz kell hozzáönteni 12 liter 80%-os málnaszörpöt, hogy 65%-os szörpöt
kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"0,6"x+"0,8"*12="0,65"*(x+12)`

`"0,6"x+"9,6"="0,65"x+"7,8"`

`"0,05"x="1,8"`

`color(red)(x=36)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1