Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A mészoltás során hány gramm égetett mészből keletkezik 259 g oltott mész?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
344
A mészoltás során hány gramm égetett mészből
keletkezik 259 g oltott mész?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Az egyenlet: CaO + H₂O → Ca(OH)₂ , tehát 1 mol égetett mészből lesz 1 mol oltott mész!

Nekünk lett (259/74,12)=3,4943 mol oltott mész, ez ugyanennyi mol égetett mészből keletkezett → m(CaO)=3,4943×56,1=196,03 g ennek a tömege! :)
0