Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
542
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=x^2+2x-3`

így nyílván nem látszik jól, teljes négyzetté kell alakítani:

`x^2+2x-3=(x+1)^2-1-3=(x+1)^2-4`

ábrázolás: a sima `x^2` grafikonját eltolod 1 egységgel balra és 4 egységgel lefelé

monotonitás:
`]-∞; -1]` szig. mon. csökk.
`[-1; ∞[` szig. mon nő
Módosítva: 1 éve
2