Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f(x) = |x+3| - 4

ÉT: ]-∞,∞[
ÉK: f(x) ≥ -4
ZH: 1, -7
Zérus helyek levezetése:
|x+3| = 4
Két eset, az első:
x+3 = 4
x = 1
Másik:
x+3 = -4
x = -7

Szélsőérték: minimum (-3, -4)
Ez az értékkészletből lászik, és abból hogy a fv el van tolva balra 3-al.

x = 5 helyen a fv:
f(5) = |5 + 3| - 4 = 4

Hol -3 a függvény?
|x+3| - 4 = -3
|x+3| = 1
Két eset:
x+3 = 1
x = -2
És
x+3 = -1
x = -4
0