Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) A
Ez könnyen látszik abból, hogy a függvény minimuma y=-2 értéknél van, és az A az egyetlen ahol az az érték ki van vonva.
f(x) = (x + a)2 + b
ha “a” pozitív akkor balra tolja el a függvényt, ha negatív akkor jobbra. Ha “b” pozitív akkor fel ha negatív akkor pedig lefelé tolja el a függvényt.

b.) Ahhoz hogy ezt meghatározzuk, meg kell határozni a zérushelyeket.
(x + 5)2 - 2 = 0
A megoldádsokat megkapod a szokásos formulával (másodfokú egyenlet megoldása)

f(x) = x2 + 10x + 23

x1 = (-10 -  100 - 4 * 1 * 23 )/2 = - 2  - 5

x2 = (-10 +  100 - 4 * 1 * 23 )/2=  2  - 5

x1 = -  2  - 5
x2=  2  - 5

Az intervallum tehát: ] x1, x2 [
Módosítva: 1 éve
0