Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=(x-1)^2-4`

`a)`

`x=-5`

`f(-5)=(-5-1)^2-4=36-4=32`

`b)`
ábrázolás: az `x^2` grafikonját eltolod 1 egységgel jobbra és 4 egységgel lefelé

szélsőérték: minimum
helye: `x=1`
értéke: `y=-4`

`c)`
`(x-1)^2-4=x-1`
`D=RR`

`x^2-2x+1-4=x-1`

`x^2-3x-2=0`

megoldóképlet:
`x_(1, 2)=(3±sqrt(17))/2`

ellenőrzés/ekvivalens átalakításokra hivatkozás, válasz, stb
0