Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika feladatok megoldásában.

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Sziasztok! Tudnátok segíteni az alábbi feladatokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
b)
y=0-ban metszi az x tengelyt,
2x-y=5
2x-0=5
2x=5
x=2,5
Metszéspont(2,5;0)
0

c)
2*2-1*(-1)=5=5, tehát a P pont illeszkedik,
2*(-15)-1*4=-34≠5, így a Q pont nem illeszkedik az egyenesre.
Módosítva: 1 éve
1

d)
2*(-4)-1*1=-8-1=-9, tehát az egyenlet: 2x-y=-9.
1

e)
A:ugyanaz, tehát párhuzamos
B:szintén párhuzamos, mert az x-éket és y-sokat egyoldalra rendezve ugyanannyi az xgek és y-ok aránya (6x-3y)
C: így ez nem párhuzamos.
0