Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az eredmény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A csatolt térkép alapján a telket egy síkba fekvő húrnégyszöggel közelíthetjük. Könnyű rájönni, hogy a szembenfekvő szögek szintén 180°-ra egészítik ki egymást. A húrnégyszöghöz tartozó kör átmérőjének a nagysága a Pitagorasz tétel alapján `d=sqrt(120^2+50^2)` m. Szintén a Pitagorasz tételt alkalmazva és az előbbiek alapján a másik derékszögű háromszög ismeretlen befogója `x=sqrt(d^2-66^2)=sqrt(120^2+50^2-66^2) =112` m. A telek területe (a két derékszögű háromszög területének az összege) `T=frac{120*50}{2}+frac{112*66}{2}=6.696` `m^2 approx 67` ár.
Módosítva: 1 éve
0