Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Egy busztársasság nyilvántartása szerint az elmúlt
évben 60 buszuk közül 3-at kellett kisebb-nagyobb
motorhiba miatt javítani, 10-en kellett gumihibát
javítani, ráadásul további 2 buszon mindkét hiba tipus
előfordult.
Mennyi annak a valószinűsége, hogy ha véletlenszerűen
kiválasztunk egyszerre két buszt, akkor
a) mindkettőt gumihiba miatt javitották;
b) legfeljebb egynél fordult elő motorhiba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"P"=(((10),(2)))/(((60),(2)))=color(red)("0,0254"")`


b.)
`"P"=(3*57+((57),(2)))/(((60),(2)))=color(red)("0,9983")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0