Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lokális tömegsűrűség

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
457
Egy nem homogén fémrúd hossza L=2 m, és a tömege egyenlőtlenül oszlik el rajta. A rúd lineáris tömegsűrűsége a hely függvényében a következőképpen alakul: λ(x)=2+x. (kg/m) ahol x a rúd egyik végétől mért távolság (m-ben).

Számítsd ki a rúd teljes tömegét!

Határozd meg a lokális tömegsűrűséget a rúd közepén!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`"m"=int_0^"L"lambda(x)dx`

`"m"=int_0^"2"(2+x)dx`

`"m"=[2x+x^2/2]_0^2`

`"m"=[2*2+2^2/2]-[2*0+0^2/2]`

`"m"=4+2-0`

`color(red)("m"=6 \ "kg")`



`lambda=6/2=color(red)(3 \ "kg")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1