Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
nagyon fontos lenne, ha tudtok légyszi segítsetek, előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
Az egyik x, a másik x+20
számtani közepük:(x+(x+20)):2=x+10
Mértani közepük: gyök(x*(x+20))
Tehát
(x+10)-2=gyök(x²+20x). /²
x²+16x+64=x²+20x. /-16x-x²
64=4*x. /:36
x=16 az egyik és x+20=16+20=36 a másik.

Ell. :
Számtani közép:(16+36):2=26
Mértani közép: gyök(16*36)=24
24+2=26

Módosítva: 1 éve
0