Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Hányféle gyöngy nyaklánc füzhető
a) 10 piros, 10 fehér;
b) 6 sárga, 6 fekete, 8 narancs;
c) 5 kék, 5 fekete, 5 fehér és 5 zöld gyöngyből?
Valaki esetleg tudna segíteni megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kombinatorika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
a) 20!:(10!*10!)=184 756 féle.
Módosítva: 1 éve
0

b) 20!:(6!*6!*8!)=116 396 280 féle
0

c) 20!:(5!*5!*5!*5!)=11 732 745 024 féle.
0