Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
Sziasztok! Ha valaki segítene ebben azt, megköszönném! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első két feladatnál nem kell mást tenni, mint az I=m*v képletet használni, illetve a tömeget kg-ban, a sebességet m/s-ban kell megadni.

A harmadiknál nekünk kell kiszámolni a sebességet; az ejtés pillanatában a sebessége 0, így lendülete 2*0=0. A test t idő alatt g/2*t² utat tesz meg, ahol g=~10 m/s², a test 4 métert zuhan, tehát:

10/2 * t² = 4, ennek megoldása t=~0,9 másodperc. A test pillanatnyi sebességét a v=a*t képlet adja meg, ahol a=g=10 m/s², így v=10*0,9=9 m/s, így a test lendülete: I=2*9=18 kg*m/s.
1