Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Hogyan lehet megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

(x+y)=53 , mert a két kosár összege ennyi ; 12,5·x+7,25·y=594,25 a másik egyenlet → 12,5x+7,25·(53-x)=594,25 , rendezve (594,25-384,25)=5,25·x , azaz 5,25·x=210 → ebből x=40 db volt az áfonyás kosár!

Tehát a málnás kosár (53-40)=13 darab volt eredetileg! :)
0