Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Két szám összege 28,8. Határozd meg a számokat,tudva,hogy ha elosztjuk az egyik számot a másikkal,a kapott hányados 3,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Itt szintén: (x+y)=28,8 , de x/y=3,5 ; utóbbiból x=3,5·y → (3,5·y+y)=28,8 → 4,5·y=28,8 , tehát ebből y=6,4 az egyik szám!

A másik szám pedig: x=(3,5·6,4)=22,4 lesz egész pontosan! :)

Ellenőrzés: 6,4+22,4=28,8 , teljesül az egyenlőség ha a két számot összeadjuk, tehát JÓL számoltunk!
1