Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csak a binomiális eloszlást kell tudni a feladat megoldásához. Ennek a képlete: `P(k)=((n),(k))p^k(1-p)^(n-k)`

a.)
`P(k=0)=((10),(0))*"0,62"^0*"0,38"^10="0,38"^10=color(red)("0,000063")`


b.)
`P(k=10)=((10),(10))*"0,62"^10*"0,38"^0="0,62"^10=color(red)("0,00839")`


c.)
`P(klt10)=1-P(10)=1-"0,00839"=color(red)("0,99161")`


d.)
`P(k=7)=((10),(7))*"0,62"^7*"0,38"^3=color(red)("0,2319")`


e.)
`P(kgt7)=P(8)+P(9)+P(10)=((10),(8))*"0,62"^8*"0,38"^2+((10),(9))*"0,62"^9*"0,38"^1+"0,00839"=color(red)("0,2017")`


f.)
`P(kle7)=1-P(kgt7)=1-"0,2017"=color(red)("0,7983")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1