Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani a következő feladatot?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
885
1MW névleges teljesítményű villamos generátor 95% hatásfokkal működik. A generátort levegő hűti, melynek hőmérséklete 20 C. A hűtőn másodpercenként átáramló levegő tömege 1,5 kg. Ezen folyamatban a levegő fajhője J/kgºC . Milyen hőmérsékletű levegő áramlik ki a hűtőből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, fizika
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

3
A fajhő lemaradt, 600?

5% teljesítményveszteség fordítódik az áthaladó levegő felmelegítésére.
Így tehát egy másodperc alatt:
0.05 * 10^6 W * 1 sec = 600 J/kg*C * 1.5 kg * ΔT
ΔT = 55 celsius fok
A hűtőből kiáramló levegő hőmérséklete:
T₂ = T₁ + ΔT = 20 + 55 = 75 celsius fok

A kiáramló levegő 75 celsius fokos.
0

Köszönöm szépen
0

Valóban lemaradt, 600 a fajhő.
0