Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

y=m·x+b egyenletbe kell "m" helyére a meredekséget, x és y helyére a P pont koordinátáit beírni, így megkapjuk "b"-t, a tengelymetszetet: nézzük → -2=(-2/3)×4+b , ebből b=(-2+8/3)=2/3 lesz, az egyenlet tehát : y=(-2/3)·x+(2/3) , vagy felszorozva és rendezve az egyenletet 3y+2x=2 lesz a keresett egyenlet! :)
1