Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
A megoldás kiszámítását is kérném hozzá, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kör sugara az origó és a C-pont távolsága: R=√((-5-0)²+(4-0)²)=√(25+16)=√41 , tehát R²=41 lesz!

Most már felírható a kör egyenlete: (x-(-5))²+(y-(+4))²=41 → (x+5)²+(y-4)²=41 ! :)
0