Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagoras tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
A rombusz átlói 14cm és 48cm. Mekkora a magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Oldala legyen a, ekkor a²=(14/2)²+(48/2)²=49+576=625, így a=25 cm.
T=a*m=e*f/2 /:a
m=(e*f)/(2*a)=(14*48)/(2*25)=13,44 cm
0