Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
37,54-es kellene
Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
37) Legyen x db 8 órás munkanap, ekkor 22-4-5-3-x=10-x db 9 órás munkanap volt.
22*8=176 órát dolgozott Januárban.
4*6 + 5*7 + x*8 + (10-x)*9 + 3*10 = 176. /-24-35-30
x*8 + (10-x)*9 = 87
8x + 90 - 9x = 87
90 - x = 87
x = 3 db 8 órás és 10 - x = 10 - 3 = 7 db 9 órás munkanap volt.

0