Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Motor lassulása

Főoldal » Középiskola » Fizika
381
A 20 m/s sebességű motoros egyenletesen lassulva 50 m-es fékúton állt meg. Mennyi idő alatt állt meg? Mekkora volt a lassulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=("v"^2-"v"_0^2)/(2*"s")=(0 \ "m"/"s"-(20 \ "m"/"s")^2)/(2*50 \ "m")=-4 \ "m"/"s"^2`

`"v"="v"_0+a*"t"`

`0 \ "m"/"s"=20 \ "m"/"s"+(-4 \ "m"/"s"^2)*"t"`

`color(red)("t"=5 \ "s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1