Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség -számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
901
A szekrényben van 12 sima nyakkendő.Reggel félálomban 0,4 annak a valószínűsége,hogy csíkos nyakkendőt veszünk fel.Hány csíkos nyakkendőnk van,ha a két említetten kívül nincs másfajta nyakkendőnk? Segítene Valaki esetleg a feladat levezetésében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 0,4 az ugye 40%
Tehát ha 40%, hogy az egyikből veszed ki, akkor 60%, hogy a másikból.
Tehát: 60% = 12 db
12:0,6=20 => tehát 20 db nyakkendő van összesen.
20-12=8 => tehát 8 db csíkos nyakkendő van.
Módosítva: 8 éve
0