Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jármű mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Mennyi idő alatt gyorsítható fel egy jármű 10 m/s sebességről 17,5 m/s sebességre, ha a gyorsulása 0,5 m/s^2? Közben mekkora utat tesz meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Delta"t"=(Delta"v")/a=("v"_2-"v"_1)/a=("17,5" \ "m"/"s"-10 \ "m"/"s")/("0,5" \ "m"/"s"^2)=color(red)(15 \ "s")`


`"s"="v"*"t"+(a*"t"^2)/2=10 \ "m"/"s"*15 \ "s"+("0,5" \ "m"/"s"^2*(15 \ "s")^2)/2=color(red)("206,25" \ "m")`


MA feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1