Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Test mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Egy test mozgása három egyenletes mozgásszakaszban folyik le, először 150 másodpercig 7 m/s sebességgel halad, majd egy percig 20 m/s sebességgel, végül 2 percen át 15 m/s sebességgel. Mekkora az átlagsebessége a mozgás folyamán?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"v"_"átlag"=("v"_1*"t"_1+"v"_2*"t"_2+"v"_3*"t"_3)/("t"_1+"t"_2+"t"_3)=(7 "m"/"s"*150 \ "s"+20 \ "m"/"s"*60 \ "s"+15 \ "m"/"s"*120 \ "s")/(150 \ "s"+60 \ "s"+120 \ "s")=color(red)("12,27" \ "m"/"s")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
1