Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eredo ellenallas

Főoldal » Középiskola » Fizika
350
Mennyi az eredo ellenallas egy A B C D negyzet AB oldalan ha a negyzet mindegyik oldalan van egy ellenallas es ezek 39 kiloohmosak? Mennyi az atlon az eredo ellenallas? Hogy kapod meg szamitasbol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
3*39=117 KOhm;39 KOhm
117x39=(117*39):(117+39)=29,25 KOhm az AB oldalon lévő eredő ellenállás.
Módosítva: 1 éve
1

2*39=78 KOhm; 78 KOhm
78X78=(78*78):(78+78)=39 KOhm az eredő ellenállás az átlón.
Módosítva: 1 éve
1