Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Mennyi az ábrázolt egyenes arányosságát leíró függvények esetén az arányossági tényező?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Arányossági tényező alatt ilyenkor mindig a meredekséget értik. Csak rá kell nézz a függvényre mikor merre hányat lépünk, hogy egész értéket kapjunk.

Az első függvénynél látszik ahhoz, hogy egész értéket kapjunk 1-et kell jobbra és balra lépnünk és 2-t fel és le. Tehát a meredekség `m=(2-0)/(1-0)=2` lesz.


A második függvénynél is látszil, hogy 1-et kell jobbra és balra lépnünk, 1-et fel és le `m=(1-0)/(1-0)=1` de mivel a függvény negatív irányú így a meredeksége `-1` lesz.

A harmadik függvénynél is látszik, hogy 2-t lépünk jobbra és balra, majd 3-at fel és le így `m=(3-0)/(2-0)=3/2` lesz.

A negyedik függvénynél látszik ha belenne rajzolva rendesen, hogy 2-t léünk balra és jobbra 1-et fel és le így `m=(1-0)/(2-0)=1/2` lesz.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0