Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Írd fel 8-as számrendszerben a számokat.
44; 79; 145; 3410; 76850
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1,8,64,512,4096,32768,262144
44>5*8¹+4*1=54(8)
79>1*8²+1*8¹+7*1=117(8)
145>2*8²+2*8¹+1*1=221(8)
3410>6*8³+5*8²+2*8¹+2*1=6522(8)
76850>2*8 az 5.-en+2*8⁴+6*8³+0*8²+6*8¹+2*1=226062(8)
0