Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
A; Hány olyan szám van 1 és 100 között, amelyik osztható 6-tal?
B; Hàny olyan szám van 1 és 100 között, amelyik osztható 4-el és 6-al is?
Számitásokat is kérlek ird le:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`100/6="16,67"` Tehát a 100 nem osztható 6-al maradék nélkül. A legnagyobb szám ami 1-100 között maradék nélkül osztható 6-al az a 96. `96/6=16` ilyen szám van.


b.)
A legnagyobb számnak ami osztható 4-el és 6-al is oszthatónak kell lennie a két szám legkisebb közös többszörösénél tehát a 12-nél. `100/12="8,33"` mint látható nem osztható maradék nélkül így a legkisebb szám ami igen szintén a 96. Így `96/12=8` darab ilyen szám van.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 1 éve
0